Hakemus nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin

Nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiin vaaditaan lupa. Kunta myöntää lääkelain mukaisten nikotiinivalmisteiden myyntiluvat vähittäismyymälöihin, kioskeihin, huoltoasemille sekä ravitsemusliikkeisiin. Lupa voidaan myöntää sellaisiin myyntipaikkoihin, joissa myydään myös tupakkatuotteita.
Lue lisää nikotiinivalmisteiden myynnistä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean sivuilta. 

Lähetä hakemus ajoissa:

Lupahakemus on tehtävä hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista. Ympäristökeskus voi tarvittaessa pyytää toimijalta muita hakemuksen käsittelemiseksi tarpeellisia selvityksiä.

Päätös ja maksu:

Päätös toimitetaan hakijalle hakemuksen käsittelyn jälkeen. Päätös on maksullinen, voimassaolevan hinnaston löydät Vantaan ympäristöterveydenhuollon sivuilta. 

Valvonta:

Ympäristöterveydenhuolto valvoo lääkelain mukaisten nikotiinivalmisteiden myyntiä. Nikotiinivalmisteiden vuosittaisesta valvonnasta ei Vantaalla peritä maksua. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea julkaisee verkkosivuillaan luettelon itsehoitoon tarkoitettujen nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntipaikoista.
 

Tietojen täyttäminen kestää arviolta 20 minuuttia. Istuntosi vanhenee 60 minuutissa, jos et etene lomakkeella.

Mikäli olet kirjautunut Oma Vantaa -palveluun, voit halutessasi tallentaa keskeneräisen lomakkeen ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin. Huomioithan, että kirjautumattomana keskeneräisen lomakkeen tallentaminen ei ole mahdollista.

 

Täytä hakemus   Palaa ilmoituksiin